top of page

Cultureel Comité Neder-Betuwe presenteert Les Copains met een avond vol Franse Chansons

De zomer komt eraan!

Proef alvast van van het ultieme vakantiegevoel en kom zaterdag 3 juni a.s. naar Ons Dorpshuis Kesteren. In een informele sfeer laat Les Copains het Franse chanson tot leven komen.

Les Copains brengt een breed repertoire van Franse chansons in diverse stijlen, zowel klassiekers als eigentijdse chansons, soms met een gipsy arrangement. In een informele sfeer zorgen de akoestische instrumenten voor warme klanken.

George Brassens, Jacques Brel en Charles Aznavour, maar ook Zaz en Thomas Dutronc staan op het repertoire.

Kortom een avond vol nostalgie, mooie herinneringen en nieuwe kennismakingen.

Les Copains bestaat uit ervaren muzikanten die hun sporen verdiend hebben in de wereld van het chanson, de populaire en de klassieke muziek:


Paul Drijvers zingt al chanson vanaf zijn jeugd. Hij trad veelvuldig op voor afdelingen van de Alliance Française, in

theaters en op scholen. Verschillende keren stond hij in de finale van het Concours de la Chanson, waar hij twee maal een derde prijs behaalde. Een ander hoogtepunt was een optreden op de Printemps de Bourges, het meest prestigieuze chansonfestival in Frankrijk.

In 2005 verbleef hij in Québec. Behalve zijn activiteiten op het gebied van het chanson maakte Paul deel uit van de groep Avezeer, die Nederlandstalige folkmuziek speelde, en speelt hij klassiek piano.


Henk Kuik studeerde af aan het Twents Conservatorium in het vak Schoolmuziek met viool, saxofoon en piano als bijvakken. Een muzikale alles-eter, speelt eigenlijk op alles wat hij in handen krijgt… van doedelzak tot zingende zaag.

Solo-accordeonist en verder destijds vaste invaller bij “Het Luiaardsgild”, op saxofoon in Dweilorkest “Horen en Zien”, multi-instrumentalist in muziekgroep “Jakkes,” op combo-Jazzgitaar in Big Band “Scaramouche”, op piano in "Het trio", op accordeon in “Makin’a Mane”, en sinds 1987 met saxofonist René Mulder het duo “De Compagnons” .


Philip Woudenberg begonnen op gitaar (1973) en basgitaar (1979) startte Philip Woudenberg in 1984 op contrabas in allerlei workshops, kreeg 3 jaar les van jazzbassist Henk Haverhoek en 2 jaar klassiek les in de tijd dat hij in het Nijmeegse Studentenorkest speelde. Trad op bij jazzfestivals in Nederland, België en Frankrijk, verzorgde muziek bij openingen, exposities, (bedrijfs)feesten, diners dansant en bruiloften.


Wanneer u meer wilt weten over Les Copains, neem een kijkje op :

www.lescopains.eu

Spotify: Les Copains

FaceBook: @lescopainschansons


Zaterdag 3 juni in het Dorpshuis Kesteren

Start concert: 20.00 uur, deur open vanaf 19.30 uur

Entreeprijs: € 15,00

tot 16 jaar: gratis

adres: Nedereindseweg 27a Kesteren

Wilt u verzekerd zijn van een plaats voor dit concert dan kunt zich opgeven per email: ccnedbet@gmail.com

U ontvangt dan een bevestigingsmail met het verzoek het totale entreegeld over te maken naar het bankrekening nummer van het Comité NL 91 RABO 0330 3577 19 t.n.v. Stichting Cultureel Comité Echteld. Eventueel kan er op de avond zelf bij de ingang contant worden betaald. Omdat wij niet over een pin-apparaat beschikken, vragen we u dit zoveel mogelijk gepast te doen. Onze voorkeur gaat uit naar betaling vooraf.


Commentaires


 UPCOMING EVENTS: 

 FOLLVolg OW THE ARTIFACT: 
  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
  • Instagram B&W
 RECENT POSTS: 
 SEARCH BY TAGS: 
bottom of page