Stichting cultureel comité Neder-Betuwe

Het Cultureel Comité Neder-Betuwe (cultuurnederbetuwe), heeft tot doel de cultuur in de gemeente Neder-Betuwe te stimuleren en faciliteren.
Het wil daarbij een actieve bijdrage leveren om cultuur, in brede zin, in de gemeente onder de aandacht te brengen.
Wij willen dat doen voor de inwoners en hopelijk ook in samenwerking met U als inwoner.

Op deze website ziet U de verscheidenheid aan evenementen die wij organiseren. Er zijn regelmatige huiskamer concerten en in 2012 presenteerde we de eerste toneel voorstelling. Een hoogtepunt was het optreden van Remy van Kesteren, een van Nederlands meest veelbelovende jonge harpisten, in de Serrezaal van Ons Dorpshuis Kesteren.

 In 2013 startten we met twee nieuwe projecten op het gebied van beeldende kunst. In samenwerking meten de Gemeente Neder-Betuwe kwam de KUNSTMUUR  tot stand.  Dorpshuis Kesteren stelde  hiervoor een wand met ophang systeem en verlichting beschikbaar. In de periode 2013 -2015 waren er een  exposities van kunstenaars uit de regio, waaronder een overzichtstentoonstelling van de exposanten van die periode.
Laat Zien Wat Je Maakt, de opzet ervan was een niet commerciële tentoonstelling van creatieve uitingen gemaakt door inwoners van de gemeente. 
Deze tentoonstelling in de Serre zaal van Ons Dorpshuis met  een 30tal exposanten werd een groot succes  en zag een vervolg in 2015

en 2017 waaraan een aantal nieuwe exposanten deelnamen. We hebben dus net een succesvolle derde editie gehad.

In 2014 werd een start gemaakt met Laat Van Je Horen waaraan meer dan 90 jonge talenten met groot enthousiasme hun muziek voor een volle zaal ten gehore brachten. Dit tweejaarlijks evenement werd in het najaar van 2016 en 2018 weer een bijzonder succesvol evenement en kreeg veel belangstelling.  Tijdens de jaarlijkse Open Tuinenroute Midden-Betuwe organiseren we o.a een gratis  Jazz, folk, Latin, singer/songwriter  optreden op verschillende locaties in een van de tuinen.

 

Bestuursleden Cultureel Comité Neder-Betuwe

Irene Postma (voorzitter)

Kees Blokker (secretaris)

Vacature (penningmeester)

Vronie Reinking

Pieternel Friedrichs

We zijn naarstig op zoek naar een nieuwe penningmeester.

Een aantal leden van ons bestuur zijn recent terug getreden. We zijn enorm dankbaar voor de inzet en geweldige bijdragen van Suzanne Wolthaar (voorzitter), Inge Smit (secretaris), Eugenie Carsjens (penningmeester) en bestuurslid Til de Jonge en Marten Post (webdesign/fotografie) aan het succes van  het cultureel comité over de afgelopen jaren.