top of page

Stichting Cultureel Comité Neder-Betuwe

Het Cultureel Comité Neder-Betuwe (cultuurnederbetuwe), heeft tot doel de cultuur in de gemeente Neder-Betuwe te stimuleren en faciliteren.
Het wil daarbij een actieve bijdrage leveren om cultuur, in brede zin, in de gemeente onder de aandacht te brengen.
Wij willen dat doen voor de inwoners en hopelijk ook in samenwerking met u als inwoner.

Op deze website ziet u de verscheidenheid aan evenementen die wij organiseren. Er zijn (regelmatig) huiskamer concerten en in 2012 presenteerde we de eerste toneel voorstelling. Een hoogtepunt was het optreden van Remy van Kesteren, een van Nederlands meest veelbelovende jonge harpisten, in de Serrezaal van Ons Dorpshuis Kesteren.

In 2013 startten we met twee nieuwe projecten op het gebied van beeldende kunst. In samenwerking met de Gemeente Neder-Betuwe kwam de KUNSTMUUR  tot stand.  Dorpshuis Kesteren stelde  hiervoor een wand met ophang systeem en verlichting beschikbaar. In de periode 2013 -2015 waren er een  exposities van kunstenaars uit de regio, waaronder een overzichtstentoonstelling van de exposanten van die periode.
Laat Zien Wat Je Maakt, de opzet ervan was een niet commerciële tentoonstelling van creatieve uitingen gemaakt door inwoners van de gemeente. 

 

 

Deze tentoonstelling in de Serre zaal van Ons Dorpshuis met  een 30-tal exposanten werd een groot succes  en zag een vervolg in 2015, 2017 en 2022 waaraan een aantal nieuwe exposanten deelnamen. We hebben dus net een succesvolle vierde editie gehad.

 

In 2014 werd een start gemaakt met Laat Van Je Horen waaraan meer dan 90 jonge talenten met groot enthousiasme hun muziek voor een volle zaal ten gehore brachten. Dit tweejaarlijks evenement werd in het najaar van 2016, 2018  en 2023 weer een bijzonder succesvol evenement en kreeg veel belangstelling.  Tijdens de jaarlijkse Open Tuinenroute Midden-Betuwe organiseerden we o.a een gratis  Jazz, folk, Latin, singer/songwriter  optreden op verschillende locaties in een van de tuinen.

 

 

 

 

 

Bestuursleden Cultureel Comité Neder-Betuwe:

Voorzitter (vacature)

Pieter de Regt (secretaris)

Vronie Reinking (penningmeester)

Pieternel Friedrichs

Letty Hoekman

bottom of page