top of page

Uniek evenement op een unieke plek

Het zonovergoten tuinconcert met Snowapple en Mexican friends in Kesteren was een groot succes.

Met dank aan susanne Wolthaar en Hans van der Molen die hun prachtige tuin tijdens de Betuwse open tuinen route beschikbaar stelden voor dit leuke optreden van Snowapple in een nieuwe uitgebreide formatie met Mexicaanse musici.

Naast eigen werk dat ze zelf omschrijven als pop/folk/opera/avant-garde-cumbia speelden ze ook een verscheidenheid aan bekende Mexicaanse nummers. Het publiek genoot duidelijk van de varieteit en het enthousiasme waarmee de groep een muzikale 'rondmars' door de tuin van Huis ten Halve maakten. In 1849 was het een gemengd boerenbedrijf, in een van de rijkste periodes van deze regio. Naast boerenbedrijf was het ook een cafe en een wisselplaats voor paarden en koetsen. Het huis ligt aan een oude weg die in de Romeinse tijd al gebruikt werd: de Limes de noordelijkste grens van het Romeinse Rijk. Kesteren, de verbasterde naam van Castra was een Romeinse legerplaats, vlak bij de doorwaadbare plek in de Rijn bij Rhenen. In het streekmuseum aan de provinciale weg bij Ommeren zijn er tal van voorwerpen uit die tijd te vinden. Onlangs werd hier vlakbij een belangrijke goudschat gevonden. Geen goudschat maar een muzikale schat kon men afgelopen zaterdag in gedachten meenemen. We hopen U weer bij de evenementen door het cultureel comité Neder-Betuwe georganiseerd te mogen verwelkomen.

 UPCOMING EVENTS: 

 FOLLVolg OW THE ARTIFACT: 
  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
  • Instagram B&W
 RECENT POSTS: 
 SEARCH BY TAGS: 
bottom of page