top of page

PANFLUITKWARTET Nadja Spooren e.a. speelt 25 MAART in HienNadja Spooren is als panfluitdocente in deze contreien geen onbekende. Zij speelt in het panfluitkwartet Project4. Op zaterdagavond 25 maart zal dit ensemble in het kerkje van Hien bij Dodewaard een panfluitconcert geven, georganiseerd door het Cultureel Comité Neder-Betuwe. Dit kerkje heeft een fantastische akoestiek.

Het concert begint om acht uur, de kerk is open vanaf half 8. Aanmelden door een email te sturen naar ccnedbet@gmail.com en het verschuldigde bedrag (17.50 voor volwassenen; kinderen tot 18 jaar gratis), over te maken naar bankrekening NL91RABO0330357719 van het Cultureel Comité Neder-Betuwe met vermelding van naam en aantal kaarten voor 25 maart.


Nieuwe klanken


De panfluit inspireert al duizenden jaren. Het is een van de oudste instrumenten ter wereld en zolang het wordt bespeeld, blijft het in ontwikkeling. Dat is dan ook wat de dames van Project4 u willen laten horen: de panfluit van nu, het instrument dat zich op verschillende paden heeft begeven in het contemporaine muzikale landschap. Het was ooit een hofinstrument van de Ottomanen dat werd omarmd door de bevolking van de Balkan. Reizende musici brachten het naar West-Europa, waar het ‘verklassiekte’. De afgelopen decennia bewoog de panfluit zich dan ook van de straat terug naar de concertzalen. Van folklore tot klassiek en nieuwe muziek - van vroeger tot nu, van oost naar west.


Project4 wordt gevormd door Carina Petersen, Henske Bakker, Marlies de Roos en Nadja Spooren. Vanuit hun verschillende achtergronden verkennen ze de mogelijkheden van de panfluit, die telkens weer breder blijken dan gedacht. Ze hebben nieuwe muziek verzameld met prachtige melodieën, energieke ritmes en herkenbare thema’s. Behalve nieuwe muziek van Sören Sieg, Stefan Stanciu en Camden Reeves spelen ze ook traditionele Engelse liederen, oude muziek van Juan Vasquez en een korte suite van Benjamin Britten. Laat u meevoeren door de tijd en langs de kleuren van de panfluit!


De musici


Marlies de Roos (1982) behaalde in 2005 haar bachelor of Education aan de Marnix Academie te Utrecht. Naast haar passie voor onderwijs was er ook altijd de passie voor muziek. Ze volgde haar hart en behaalde in 2015 haar Bachelor of Music aan de Schumann academie. Sinds 2016 is ze voltijds werkzaam in de muziek met Muziekpraktijk Avenis, het ensemble Hora Mare en Duo Mugurel.


Henske Bakker (1987) studeerde Docent Muziek aan het conservatorium in Zwolle, met bijvak panfluit bij Liselotte Rokyta. Ze vervolgde dit met panfluit als hoofdvak in het Conservatorium van Amsterdam bij docent Matthijs Koene, waar ze in 2011 haar Bachelor of Music behaalde. Ze geeft panfluitles en speelt in verschillende combinaties klassieke en folklore muziek.


Carina Petersen (1993) studeerde panfluit bij Liselotte Rokyta, bij wie ze in 2021 afstudeerde met een openbaar concert tijdens het internationale Bozska Fletna Festival in Tsjechië. Ze is een graag geziene en gehoorde panfluitiste in Nederland

en daarbuiten, voor CD opnames van koren en concerten, eerder onder de naam Bossenbroek. Tijdens verschillende concertreizen volgde ze masterclasses bij grootmeesters als Gheorghe Zamfir, Radu Nechifor, Vasile Iovu en Gheorghe Rizea.


Nadja Spooren (1983) studeerde in 2010 af aan het Conservatorium van Amsterdam, hoofdvak panfluit, bij docent Matthijs Koene. Sindsdien werkt ze als uitvoerend en docerend musicus in het zuiden en midden van Nederland. Ze heeft zich via verschillende specialisaties toegelegd op muziekonderwijs voor jonge kinderen. Met Marlies vormt ze Duo Mugurel. Ze is ook te horen als helft van het Duo Vicini, samen met gitarist Roel van Riel.

Comments


 UPCOMING EVENTS: 

 FOLLVolg OW THE ARTIFACT: 
  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
  • Instagram B&W
 RECENT POSTS: 
 SEARCH BY TAGS: 
bottom of page