top of page

Een avond rond Weill & Brecht met Aukelien van Hoytema en Carel Schweig op 22 september 2018.


Van Hoytema (verhaal en zang) en Schweig (piano) delen hun grote liefde voor de muziek van Kurt Weill en de theaterproducties van Bertolt Brecht. Het Cultureel comité neder-Betuwe is dan ook enorm enthousiast U dit boeiend programma rond het leven van deze twee grote kunstenaars te kunnen bieden.

We zijn dit keer te gast op een prachtige locatie bij de Familie De Jonge in Opheusden.

Aukelien van Hoytema is zeker geen onbekende; ze produceerde en presenteerde een aantal televisie-uitzendingen onder de noemer ‘TROS Klassiek’, de concertseries zoals ‘Jonge Meesters aan Zee’ en 35 jaar lang het radioprogramma “Een goedemorgen met een bekende Nederlander”. Daarnaast geeft ze inleidingen bij concerten en lezingen over muziek in het hele land. Aukelien zingt ook in twee bands (popmuziek en jazz) en treedt op met haar programma’s over George Gershwin en Kurt Weill en met haar dochter cabaretière Sophie van Hoytema.

Carel Schweig speelde al voor zijn studententijd piano in diverse orkesten. Hij was o.m. pianist van de bekende Delftsche Studenten Dansharmonie en tegenwoordig van het orkest Nanne van Hoytema, waarmee hij tournees maakte in binnen -en buitenland. Daarnaast verzorgt hij solo-optredens.

Carel had ook nog een “gewone baan”: hij werkte als hoofd van de afdeling Natte Infrastructuur en Goederenvervoer bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en schreef in opdracht van het Ministerie een boek over deze materie.

De veelzijdigheid en de “track record” van Aukelien en Carel staan garant voor een succesvolle avond in onze serie huisconcerten. We zien u dan ook graag op 22 september.

U kunt ons volgen op www.cultuurnederbetuwe.com met links naar twitter en facebook.

Locatie: Familie De Jonge, Maneswaard 1, 6701 PZ Opheusden/Wageningen.

U bent van harte welkom vanaf 19.30 uur. We beginnen om 20.00uur.

Kosten voor deze avond bedragen € 12,50 p.p. & onder de achttien € 7,50.

Reserveren kunt u via Inge Smit: e-mail - ccnedbet@gmail.com.

 UPCOMING EVENTS: 

 FOLLVolg OW THE ARTIFACT: 
  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
  • Instagram B&W
 RECENT POSTS: 
 SEARCH BY TAGS: 
bottom of page