top of page

Huisconcert met Vivezza Trio was een geweldig succes.

De drie bijzonder getalenteerde musici van het trio; Inger van Vliet (viool), Nicole van Jaarsveld (klarinet) en Angelique Heemsbergen (piano) zorgden voor een uitzonderlijke afsluiting van het Huiskamer concert programma van Cultureel Comité Neder-Betuwe.

Nicole van Jaarveld vertelde dat muziek voor viool, klarinet en piano voornamelijk in de 20ste eeuw is geschreven, veelal modern repertoire dus. Omdat veel werken geïnspireerd zijn op volksmuziek kozen ze voor een programma dat dit reflecteerde. Om het programma niet te zwaar te laten worden (voor publiek en musici) maken ze bewerkingen van bestaande (oudere) werken. Schostakovich is eigenlijk voor 2 violen en piano maar werkt uitstekend op viool, klarinet en piano. Violiste Inger van Vliet bewerkte 2 Slavische dansen voor hen als trio. De versie voor orkest is bekender dan het origineel voor piano quatre-mains, maar ze hopen dat hun eigen versie minstens zo bekend wordt… De Russische Liederen van Glinka hebben ze bewerkt voor trio om ook romantisch repertoire op het programma te hebben. In de Romantiek staat het gevoel centraal en Romantische muziek speel je ook nooit hetzelfde; dat hangt van je stemming af. Het Trio maakte diepe indruk met hun briljante harmonische energieke samenspel. De sfeer in de huiskamer van Huis ten Halve gevuld met een kleine vijftig mensen die duidelijk genoten was werkelijk geweldig. Het gebeurt niet vaak dat je in een concert zo dicht op de musici zit waardoor je beeld en geluid zo intens kunt beleven.

Bij een concert door het Vivezza Trio (vivezza betekent levendig) hoort natuurlijk een vrolijk eind. “De Czardas van Monti hebben we deels origineel gelaten: in de introductie voor viool en piano kan Inger haar techniek goed laten horen. Vanaf de dans maken we er dan met z’n drieën een feestje van” verteld Nicole. En WAT een feestje! Ze kregen dan ook een staande ovatie van een laaiend enthousiast publiek waarna ze als toegift met Klezmer muziek eindigden. Na afloop was er volop gelegenheid voor het publiek om onder genot van een glas wijn met de musici te praten. Een zeer ge​slaagde avond.

 UPCOMING EVENTS: 

 FOLLVolg OW THE ARTIFACT: 
  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
  • Instagram B&W
 RECENT POSTS: 
 SEARCH BY TAGS: 
bottom of page