top of page

Ensemble Tricolore: Een Huisconcert bij 'de Heeren van Opheusden' in Opheusden


foto Ger Wijtsma

Ensemble Tricolore - met musici Iris van der Wardt (fluit), Ietsje Bontekoe (hoorn) en Annette Middelbeek (piano) verzorgen ons eerste concert van 2019. Het vindt plaats op 30 maart a.s. en wij heten u van harte welkom vanaf 19.30 bij de familie Bos aan de Rijnbandijk 18 in Opheusden.

U kunt parkeren aan de Swaenenstate te Opheusden: tussen de Aldi en AH ligt een parkeerterrein achter de oude kerk. Dit terrein is toegankelijk vanuit de Dorpsstraat en Hamsestraat. Vandaar is nog ca. twee tot drie minuten lopen. Bent u slecht ter been dan kan er - bij uitzondering - geparkeerd worden bij de familie Bos.

Het concert begint om 20.00 uur. De kosten bedragen eur 12,50 voor volwassenen en tot 18 jaar eur 7,50. U kunt zich opgeven via dit mailadres. Inge Smit : ccnedbet@gmail.com het boeiende programma is als volgt met o.a :

Joseph Haydn (1732-1809) - Pianotrio in G, Hob.V. XV:25 (met het beroemde dl 3 Rondo all’ Ungharese (Presto))

Maurice Ravel (1875-1937) - Ma mère l’ Oye

Johannes Brahms (1833-1897) - 2 Hongaarse Dansen

Béla Bartok (1881 – 1945) - Roemeense Dansen

Tevens spelen fluit en piano een stuk van Fauré en het trio nog een stuk van Walckiers.

Iris van der Wardt studeerde fluit aan het Utrechts Conservatorium bij Nine Sligter en volgde masterclasses bij vele beroemde fluitisten o.a. Geoffrey Gilbert, Aurèle Nicolet, Karl Heinz Zöller en Peter Lukas Graf. Als soliste trad ze met diverse orkesten op in concertwerken van Mozart, Haydn, Vivaldi en Benoit, zowel op fluit als op piccolo. Zij verleende medewerking aan kinder-operaproducties van het SKON en Bernsteins West-Side Story. Iris maakte samen met pianist Hans van Ham, succesvolle opnamen voor radio 4 en de Concertzender met niet eerder opgenomen werk van Nederlandse componisten. Meer dan 10 jaar heeft Iris gejureerd op het Nationaal Fluitconcours.

Ietsje Bontekoe speelde als tiener al in de dorpsfanfare en daar ontstond de liefde voor muziek. Na de middelbare school studeerde ze theoretische natuurkunde aan de TU Eindhoven. Maar tijdens haar afstuderen begon ze al met haar studie hoorn aan het Utrechts Conservatorium bij Theo Schoonbrood. Na haar eindexamen speelde ze in verscheidene beroepsorkesten als remplaçant. Ze studeerde in die tijd nog achtereenvolgens bij Iman Soeteman en Jakob Slagter. Ietsje was jarenlang als hoorniste verbonden aan het RBO Sinfonia. Tegenwoordig maakt ze deel uit van verschillende kamermuziekensembles. Daarnaast houdt ze zich intensief bezig met de harmonie- en fanfaresector in Nederland.

Annette Middelbeek begon op zeer jonge leeftijd met pianospelen.De eerste lessen kreeg zij van haar moeder. Na haar schooltijd koos ze ervoor om haar vak te maken van het piano spelen. Ze ging naar het Utrechts Conservatorium waar zij les kreeg van Ria Groot. Daarna ging ze naar Parijs om bij France Clidat haar studie te vervolgen. In het afsluitend concours won Annette de eerste prijs met maar liefst twee onderscheidingen. Terug in Nederland ging ze naar het Sweelinck Conservatorium Amsterdam om bij Willem Brons het diploma Uitvoerend Musicus te halen. Tenslotte heeft zij nog twee jaar in Londen gestudeerd bij John Bingham. In diezelfde tijd voltooide zij aan de Universiteit van Utrecht een studie Muziekwetenschappen. Annette kreeg een bloeiende concertpraktijk en maakte diverse radio-opnames. Deze opnames werden niet alleen in de studio gemaakt, maar ze speelde ook live vanuit onder andere Muziekcentrum Vredenburg en het Kurhaus te Scheveningen. Bovendien maakte zij diverse Cd-opnames.

Verdere informatie over Ensemble Tricolore kunt u vinden op hun website: https://www.ensemble-tricolore.nl

 UPCOMING EVENTS: 

 FOLLVolg OW THE ARTIFACT: 
  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
  • Instagram B&W
 RECENT POSTS: 
 SEARCH BY TAGS: 
bottom of page