top of page

Claudia Y Manito presenteren een Latijns-Amerikaanse avond met muziek en zang opzaterdag 23 november


Claudia Y Manito hebben een repertoire van muziek en liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent.

Claudia speelt de instrumentale stukken op de Paraguayaanse Harp. Deze harp is een Zuid Amerikaanse variant op de klassieke harp. Op dit prachtige instrument speelt zij melancholische zamba's,ritmische tango's en stukken uit Paraguay en Venezuela.

Daarnaast zingt Claudia een aantal Spaanstalige liederen; hierbij begeleid zij zichzelf op gitaar. Met haar zwoele stemgeluid treft ze het juiste gevoel wat deze muziek in zich draagt.

Met gevoelige fraseringen en tot de verbeelding sprekende improvisaties staat gipsygitarist

Manito haar muzikaal terzijde.

( Claudia van Trigt De muzikale wortels van Claudia van Trigt liggen in de Zuid-Amerikaanse muziek. Claudia heeft het gevoel voor deze muziek van thuis uit meegekregen. Van haar Surinaams/Antilliaanse vader heeft zij het temperament, en van haar Indische moeder het fijnbesnaarde geërfd. Haar vader was gitarist in diverse latin combo’s. De beginselen van gitaar heeft zij van hem geleerd. Als kind was zij al gefascineerd door de harpmuziek van Luis Bordon echter, thuis was geen harp. Toen was zij aangewezen op de gitaar. In het begin van haar studie klassiek gitaar op het conservatorium merkte ze dat ze een andere kant op wilde. Toen heeft zij zich zelf bekwaamd in het Latijns Amerikaanse genre. De belangstelling voor de Paraguayaanse harp was bij Claudia niet verdwenen. Daarom heeft zij een authentieke harp besteld uit Paraguay; deze waren in Nederland moeilijk te krijgen. Door zelfstudie en veel muziek luisteren heeft zij zich dit instrument meester gemaakt. Claudia is in verschillende groepen actief geweest. In de loop van de tijd heeft zij zich ontwikkeld tot een zangeres en muzikante met veel zeggingskracht. Met haar zwoele stemgeluid pakt zij de luisteraar geraffineerd in.

Manito speelt naar eigen zeggen zoals de wind waait en de sterren staan. Zijn naam is een directe verwijzing naar de gitaar legende Manitas de Plata.

Het concert programma heeft de titel 'Arpamor' ; vrij vertaald betekent dit: liefde voor de harp.

(Manito bespeelt de Spaanse gitaar met grote passie. Dit instrument is volgens hem een verlengstuk van zijn ziel. Zijn muziek is een combinatie van flamenco en zigeunermuziek. Manito speelt voornamelijk eigen composities en bewerkingen van traditionals. Ook heeft hij enkele hommages gemaakt voor o.a. Django Reinhardt. Geïnspireerd door zijn oom, die piano en gitaar speelde, is Manito op zijn 7e levensjaar begonnen met muziek maken . Later ontwikkelde hij zijn eigen stijl op de flamencogitaar. Zijn naam is een verwijzing naar de Franse gitaarlegende ‘Manitas de Plata’ Manito speelt naar eigen zeggen ‘hoe de sterren staan en de wind waait’. Zijn spel is intuïtief en rijk aan diverse invloeden. Met zijn vurige gitaarklanken en verhalende improvisaties houdt Manito een dialoog met zijn medemuzikanten en zijn publiek. Geen enkel optreden is het zelfde. Wat op het moment ontstaat is belangrijker dan de traditie. Zijn muziek heeft een ‘bitterzoet’ karakter. Trieste- en vreugdevolle momenten gaan vaak samen in het leven. Dit vind ook weerklank in jouw gitaarspel.

zaterdag 23 november

in de Serrezaal van

Dorpshuis Kesteren

U bent welkom vanaf 19.30

start concert 20.00

volwassenen EUR 12.50

t/m 18 jaar EUR 7.50

Wilt u verzekerd zijn van een plaats voor dit concert dan kunt zich opgeven

aan Inge Smit per email : ccnedbet@gmail.com

 UPCOMING EVENTS: 

 FOLLVolg OW THE ARTIFACT: 
  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
  • Instagram B&W
 RECENT POSTS: 
 SEARCH BY TAGS: 
bottom of page