top of page

CONCERT zaterdag 14 mei 2022: Carla Leurs & het Cugnon Consort

Carla Leurs & het Cugnon Consort Met de strijkkwintetten van Mozart en BeethovenMet veel plezier kondigen we dit concert van Carla Leurs en het Cugnon Project aan. Carla is vooral bekend van het orkest bij het programma Maestro, waar ze de concertmeester was. Het Cugnon Consort is een ensemble waar jonge professionals samenwerken met ervaren musici. Toen Carla vier jaar geleden voor het eerst met het Cugnon Project samenspeelde was er direct een bijzondere chemie. Sindsdien hebben ze vele projecten vormgegeven, van virtuoze vioolconcerten van Vivaldi en Mozart tot indrukwekkende kamermuziek van Beethoven en Bruckner. Bij dit concert zijn de fantastische strijkkwintetten van Mozart en Beethoven te horen. Zij zijn bekend door hun repertoire voor strijkkwartet, maar door de toevoeging van een extra altviool ontstaat een magische diepte, kenmerkend voor het strijkkwintet. Het NRC noemde Carla Leurs’ vioolspel “aanstekelijk en ontwapenend”, the Seattle Post schreef “I feel fortunate to have heard her play”, Nurnberger Zeitung omschreef haar als een “brillanten Musikerin”. Carla Leurs maakte haar debuut als soliste op 11-jarige leeftijd, samen met Janine Jansen. Ze soleerde met orkesten uit heel Europa, de VS en Azië.
Het Cugnon Consort is een ensemble van acht tot tien musici en staat onder leiding van Chris Duindam. In het Cugnon Consort spelen jonge professionals, die eerder hebben deelgenomen aan andere ensemble projecten binnen de Cugnon Ensembles, en ervaren musici samen. Juist in dit stadium levert deze samenwerking veel op: de jonge professionals, die vaak al heel actief zijn binnen de professionele muziekwereld, profiteren van de artistieke begeleiding van de meer ervaren professionals, die op hun beurt worden geprikkeld door de energie van de jonge musici. Het Cugnon Consort staat onder leiding van Chris DuindamChris Duindam is de artistiek leider van het Cugnon Consort en Project. Chris Duindam begon zijn vioolstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, later aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam Hij voltooide zijn studie op het Utrechts Conservatorium. Naast zijn solo- en kamermuziekoptredens is Chris Duindam als viooldocent verbonden aan het Utrechts Conservatorium, het Prins Claus Conservatorium in Groningen en de Academie voor Muzikaal Talent. Hij geeft regelmatig masterclasses in binnen- en buitenland. Van 2002 tot 2015 maakte Chris deel uit van het Combattimento Consort Amsterdam.


Zaterdag 14 mei 2022 in het kerkje van Hien

U bent welkom vanaf: 19.30 uur

Start concert 20.00 uur

Entreeprijs € 17,50 tot 16 jaar gratis


Wilt u verzekerd zijn van een plaats voor dit concert dan kunt zich opgeven per email: ccnedbet@gmail.com U ontvangt dan een bevestigingsmail met het verzoek het totale entreegeld over te maken naar het bankrekening nummer van het Comité NL 91 RABO 0330 3577 19 t.n.v. Stichting Cultureel Comité Echteld. Eventueel kan er op de avond zelf bij de ingang contant worden betaald. Omdat wij niet over een pin-apparaat beschikken, vragen we u dit zoveel mogelijk gepast te doen. Onze voorkeur gaat uit naar betaling vooraf

Comments


 UPCOMING EVENTS: 

 FOLLVolg OW THE ARTIFACT: 
  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
  • Instagram B&W
 RECENT POSTS: 
 SEARCH BY TAGS: 
bottom of page