GRATIS WEERZIEN CONCERT met THE SCROLL ENSEMBLE

Het doet ons plezier te kunnen melden dat het concert op zaterdagavond 2 oktober definitief door kan gaan. Het gaat om het concert van de ‘The Scroll Ensemble in het kerkje van Hien, Waalbandijk 95. Dit is het tweede kerkje langs de dijk, gerekend vanaf Ochten.


Sinds 25 september 2021 is het verplicht voor het bezoeken van een evenement een geldig coronatoegangsbewijs te kunnen tonen voor iedereen van 13 jaar en ouder. Met het coronatoegangsbewijs kunt u laten zien dat u gevaccineerd bent, onlangs van COVID-19 hersteld bent of negatief getest bent. De coronapas kan zowel digitaal als op papier zijn.

Gezien deze maatregelen horen we graag van u of u naar het concert komt en met hoeveel personen, ook wanneer u zich al eerder heeft aangemeld. Dit kunt u doen via ons e-mailadres ccnedbet@gmail.com .

Neem op de avond van het concert voor uzelf en uw medebezoekers het coronatoegangsbewijs mee in de vorm van de app op uw mobiele telefoon of op papier, alsmede een geldig ID-bewijs. We zullen dit bij binnenkomst controleren. Ondanks dat de anderhalve meter maatregel officieel is vervallen verzoeken we wel de nodige voorzichtigheid in acht te nemen. Zowel bij binnenkomst en vertrek, als in de pauze.

Uiteraard blijft het advies staan om bij klachten thuis te blijven. We beginnen om 20:00 uur. Het kerkje is open vanaf 19:30 uur. Om het weerzien te vieren bieden we dit concert gratis aan. Parkeren kunt u langs de dijk en de weg die langs het kerkje loopt.


Onze oproep in de vorige email voor nieuwe kandidaten voor het Comité heeft gelukkig een aantal positieve reacties opgeleverd, zodat we weer op volle sterkte zijn.


The Scroll Ensemble wil terug naar de frisheid, spontaniteit en vrijheid van toen de inkt van de muziek nog vers was.


In het verleden was improvisatie net zo belangrijk in de klassieke muziek als nu in de jazz en popmuziek. Mozart, Bach en Vivaldi waren allemaal improviserende sterren. The Scroll Ensemble brengt deze verloren gegane kunst terug om de levendigheid van de relatie tussen het publiek en de uitvoerder te doen herleven.


Het publiek wordt betrokken door bijvoorbeeld het aanreiken van thema's, zang en interactieve improvisaties. Muzikanten, publiek en de muziek, worden weer speels!


In 2015 was het ensemble finalist in de York Early Music International Artist Competition. Het trad op voor Koningin Beatrix, in de Thüringer Bachwochen, in de bioscoopfilm "Michiel de Ruyter", in het Concertgebouw in Amsterdam en werkten samen met Patrick Ayrton, Christina Pluhar (L’Arpeggiata) en Charles Toet.


De liefde voor improvisatie wordt op alle niveaus verspreid. Robert en James geven les aan het Conservatorium van Den Haag en hebben overal ter wereld les gegeven, zoals aan de Texas University in Austin, Liszt Akademie in Boedapest en in Warschau in het muziekpaleis.


Meer informatie vindt u op www.thescrollensemble.comMet vriendelijke groet namens het Cultureel Comité Neder-Betuwe,

Kees Blokker


 UPCOMING EVENTS: 

 FOLLOW THE ARTIFACT: 
  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
  • Instagram B&W
 RECENT POSTS: 
 SEARCH BY TAGS: