top of page

GRATIS WEERZIEN CONCERT met THE SCROLL ENSEMBLE

Het concert van het Scroll Ensemble op 2 oktober 2021 in het kerkje van Hien was een groot succes.


The Scroll Ensemble wil terug naar de frisheid, spontaniteit en vrijheid van toen de inkt van de muziek nog vers was.


In het verleden was improvisatie net zo belangrijk in de klassieke muziek als nu in de jazz en popmuziek. Mozart, Bach en Vivaldi waren allemaal improviserende sterren. The Scroll Ensemble brengt deze verloren gegane kunst terug om de levendigheid van de relatie tussen het publiek en de uitvoerder te doen herleven.


Het publiek wordt betrokken door bijvoorbeeld het aanreiken van thema's, zang en interactieve improvisaties. Muzikanten, publiek en de muziek, worden weer speels!


In 2015 was het ensemble finalist in de York Early Music International Artist Competition. Het trad op voor Koningin Beatrix, in de Thüringer Bachwochen, in de bioscoopfilm "Michiel de Ruyter", in het Concertgebouw in Amsterdam en werkten samen met Patrick Ayrton, Christina Pluhar (L’Arpeggiata) en Charles Toet.


De liefde voor improvisatie wordt op alle niveaus verspreid. Robert en James geven les aan het Conservatorium van Den Haag en hebben overal ter wereld les gegeven, zoals aan de Texas University in Austin, Liszt Akademie in Boedapest en in Warschau in het muziekpaleis.


Meer informatie vindt u op www.thescrollensemble.com
Comments


 UPCOMING EVENTS: 

 FOLLVolg OW THE ARTIFACT: 
  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
  • Instagram B&W
 RECENT POSTS: 
 SEARCH BY TAGS: 
bottom of page